Február 10. vasárnap 16.00

Szlama László és barátai moldvai zenével, Farkas Zoltán „Batyu” és Tóth Ildikó „Fecske”,valamint Máté Móric táncoktatók moldvai körtáncokkal várják a résztvevőket. A táncház ideje alatt a helyszínen finom falatok és hangulatfokozó italok kaphatóak.

Helyszín: Baross Péter Közösségi Tér és Könyvtár – 2014 Csobánka Béke út 4.

Szlama László és barátai

Szlama László 1990-ben született, édesapja révén fiatalon megismerkedett a citerával és a kobozzal. A Zeneakadémiáig tartó tanulmányai során – a hagyományos népzene mélyebb megismerése mellett – számos kortárs zenei hatás érte. Ma több állandó formációjával népszerűsíti hangszerét itthon és külföldön egyaránt. Az elmúlt tíz év népzenei, világzenei és történeti zenei tapasztalatait a 2017-ben bemutatásra kerülő Kobozreneszánsz című produkciójában foglalta össze.
A színpadi munka mellett részt vesz a népzene tanításában is, aktív tanár a magyar művészetoktatás mindhárom szintjén. Számos országos szakmai fórum szervezője, amelynek köszönhetően párbeszéd indulhatott meg a kobozt érintő tudományos, oktatási és előadóművészeti kérdésekről.

 

Tóth Ildikó „Fecske” és Farkas Zoltán „Batyu”

Néptáncművészek, koreográfusok, táncmódszertani stratégák.
Saját táncgyűjtéseikre is alapozva a Kárpát-medence különféle dialektusaiból alakították ki egymásra figyelő, mélyen átélt, szépen megformált táncaikat, melyek mindig kivételes élményt nyújtanak. Az érzelmek és az indulatok széles skáláját mutatják be a méltóságteli lassú táncoktól kezdve a virtuóz frissekig.
Elmélyült munkájuk és virtuóz szakmai tudásuk, a divathullámokkal szembeni makacs ellenállásuk mindig a kor rezdüléseinek felfogásával párosult.
A magyarországi amatőr és hivatásos együttesekben, továbbá Európa, Észak-Amerika, Dél-Amerika és Ázsia magyar közösségeiben és helyi professzionális együtteseiben is tanítanak. A Muzsikás együttes állandó vendégei mint szóló táncospár 1993-tól napjainkig. Farkas Zoltán „Batyu” a Magyar Rádió „Táncházban” c. népzenei-néptáncos ismeretterjesztő műsorának szerkesztő-műsorvezetője.Ők együtt – mondhatjuk – a magyar néptánc kultúra nagykövetei szerte a világban.