Búvártörténeti kiállítás

A Búvártörténeti kiállítás elköltözik Csobánkáról. Köszönjük Lengyel Lászlónak, hogy évekig egy ilyen színvonalas kiállításnak adhattunk otthont. A kiállítás 2020. január 13-tól nem látogatható!

Búvártörténeti kiállítás a csobánkai Baross Péter Közösségi Tér és Könyvtár épületében

A kiállítást Farkas Bertalan ny. dtbk. űrhajós nyitotta meg, aki a megnyitó beszédében búvártapasztalatairól is megemlékezett. A kiállítás átfogóan, búvárkészülékeken, felszerelési tárgyakon és tablókon keresztül bemutatja a magyar könnyűbúvárok által használt búvárfelszereléseket az 1950-es évektől napjainkig, külön kitérve az 1960-as évek hazai fejlesztésű légző-automatáira és ezek megalkotóira.

A kiállított tárgyak mellett illusztrált tablókon tanulmányozható a búvárkodás egyetemes történeti áttekintése, valamint egyes szakbúvár irányok tevékenysége. Az anyag jól kapcsolódik a környezetismereti tantárgyakhoz, bemutatva a világ megismerésének egyik nagyon jelentős módját.

Az alagsori vetítőben folyamatosan a búvárkodásról szóló filmeket vetítünk. A szervezők reményei szerint a kiállítás anyaga a jövőben még bővülni fog, valamint a kiállítási helyszín a búvárkodáshoz kapcsolódó eseményeknek, visszaemlékező előadásoknak fog otthont adni.

A kiállítás rendezői:
Lengyel László
dr. Puskás Norbert